top of page

Air Serbia ove zime planira veći broj letova prema Zagrebu

Srbijanski nacionalni avioprijevoznik, Air Serbia, u predstojećem zimskom redu letenja planira povećati broj tjednih rotacija između Beograda i Zagreba.

Photo: Air Serbia

Air Serbia ove zime planira značajno povećati broj rotacija na nizu međunarodnih linija iz svog glavnog sjedišta u Beogradu, između ostalih, veći broj tjednih letova najavljen je i prema Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb.


Prije izbijanja globalne pandemije, Air Serbia je u zimskom redu letenja između Beograda i Zagreba prometovala 10 puta tjedno, dok je ove zime, u razdoblju od kraja listopada od kraja ožujka, planirano čak 11 tjednih letova na ovoj liniji. U posljednje dvije zime broj rotacija je varirao zbog utjecaja pandemije i lockdowna u Europi, no broj tjednih letova nije bio veći od 8.


Osim lokalnih putnika na ovoj liniji, Air Serbia računa i na putnike koji će preko Beograda putovati prema drugim odredištima ovog prijevoznika u Europi i svijetu. Naime, uz niz europskih odredišta, Air Serbia redovno prometuje na liniji između Beograda i New Yorka, a ove bi zime kompanija trebala uvesti još dvije long-haul linije, prema kineskom Tianjinu i Havani.


U ljetnom redu letenja Air Serbia prometuje prema nizu odredišta u Hrvatskoj. Uz Zagreb, u prometu su i redovne linije prema Puli, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku.


Na letovima prema Zagrebu srbijanski će avioprijevoznik koristiti zrakoplove tipa ATR72 koji kod Air Srbije imaju kapacitet od 66 do 72 sjedala.

bottom of page