Air Serbia obnavlja promet prema Splitu i Dubrovniku

Srbijanski nacionalni avioprijevoznik od kraja svibnja pokreće linije prema dvije destinacije u Hrvatskoj - Splitu i Dubrovniku.

Photo: Air Serbia

Air Serbia, nacionalni avioprijevoznik Republike Srbije, od kraja svibnja ponovno pokreće svoje sezonske linije prema dva odredišta u Hrvatskoj - Dubrovniku i Splitu. Nakon zimske pauze (nešto dulje zbog utjecala globalne pandemije), ovaj će se prijevoznik vratiti u dvije hrvatske zračne luke.


Kako smo ranije objavili, Air Serbia ove godine neće prometovati na ostale tri sezonske linije u Hrvatskoj, prema Puli, Rijeci i Zadru, isključivo zbog smanjene potražnje prouzrokovane globalnom pandemijom.


Linija Beograd - Dubrovnik - Beograd bit će u prometu od petka, 28. svibnja. Najavljena su dva leta tjedno, svakog ponedjeljka i petka u popodnevnim satima.

Linija Beograd - Split - Beograd također će prometovati od 28. lipnja, istim danima kao i linija prema Dubrovniku. Na obje linije najavljeni su zrakoplovi tipa ATR75 te A319, ovisno o datumu putovanja i samoj potražnji na pojedinim letovima. Kompanija trenutno planira povećati broj tjednih operacija na obje linije već početkom lipnja, uvođenjem trećeg tjednog leta, dok bi u špici ljetne sezone broj operacija trebao biti znatno veći.


Uz Split i Dubrovnik, Air Serbia prometuje na cjelogodišnjoj liniji između Beograda i Zagreba. S početkom lipnja kompanija će na ovoj liniji imati pet letova tjedno, svakog ponedjeljka, četvrtka, petka, subote i nedjelje.