top of page

Air Serbia kreće s linijama prema 5 hrvatskih zračnih luka

Updated: May 25, 2022

Srbijanski nacionalni avioprijevoznik, Air Serbia, do kraja svibnja pokreće dvije sezonske linije, prema Splitu i Dubrovniku, a do polovice lipnja i linije iz Beograda prema Puli, Rijeci i Zadru.

Srbijanska nacionalna aviokompanija, Air Serbia, u ljetnom redu letenja ove godine planira prometovati prema čak 6 hrvatskih zračnih luka, pritom je samo linija prema Zagrebu cjelogodišnja.


Već ovog četvrtka, 26. svibnja, s prometom će krenuti dvije linije, iz Beograda prema Splitu i Dubrovniku. To su ujedno i dvije najpopularnije ovog avioprijevoznika prema odnosno iz Hrvatske.


Linija između Beograda i Splita bit će u prometu od 26. svibnja, dva puta tjedno, četvrtkom i nedjeljom, a broj tjednih operacija postepeno će se povećavati. Naime, prvo će se 06. lipnja uvesti dodatni let ponedjeljkom, a zatim 24. lipnja i let petkom, čime će Air Serbia između dva grada prometovati ukupno četiri puta tjedno, koristeći zrakoplove tipa ATR72, A319 te A320.


Istog dana s prometom će započeti i linija između Dubrovnika i Beograda. Najavljena su trenutno dva leta tjedno, također četvrtkom i nedjeljom, s time da je dodatni let ponedjeljkom dostupan od 13. lipnja. I na ovoj liniji su najavljeni zrakoplovi tipa ATR72 i A319.


Od sredine lipnja u prometu će biti i linije iz Beograda prema Puli, Rijeci i Zadru, a sve će se pokrenuti praktički u istom razdoblju. Naime, kako smo ranije i najavljivali, prvo s prometom kreće linija između Beograda i Zadra (od 14. lipnja) s dva leta tjedno, dan kasnije (15. lipnja) kreće i linija između Beograda i Rijeke, a od 16. lipnja dostupni su i letovi na liniji između Beograda i Pule.

Sve tri spomenute linije imaju najavljena dva leta tjedno u lipnju i zrakoplove tipa ATR72. Linija prema Zadru u prometu će biti utorkom i subotom, prema Rijeci srijedom i subotom, a prema Puli četvrtkom i nedjeljom.


Jedina cjelogodišnja linija Air Serbije, ona između Beograda i Zagreba, također će u lipnju imati veći broj letova u odnosu na trenutni raspored. Naime, ponedjeljkom i petkom kompanija će ponuditi dva leta dnevno između dva grada, dok je jedan dnevni let dostupan četvrtkom, subotom i nedjeljom.


Air Serbia će u lipnju prometovati na 6 spomenutih linija prema Hrvatskoj s ukupno 20 tjednih letova, što je značajno povećanje, osobito u odnosu na isto razdoblje prošle i pretprošle godine, broj letova će nastaviti rasti u špici ljetne sezone.

bottom of page