top of page

Air Serbia iz prodaje povukla linije prema Puli i Zadru

Srbijanski nacionalni avioprijevoznik u prodaji više nema direktnih letova iz Beograda prema Puli i Zadru.

Dugogodišnja sezonska linija Beograd - Pula trebala je ponovno krenuti s redovnim prometom od početka srpnja, no to se nije dogodilo. Najavljena su bila tri tjedna leta, svakog ponedjeljka, srijede i petka, dok je planirani četvrti tjedni let (svake nedjelje) ranije otkazan za cijelu ljetnu sezonu.


Air Serbia na liniji je planirala koristiti zrakoplov tipa ATR 72-500 koji u floti ovog prijevoznika ima kapacitet od 70 putnika.


Kompanija je uspostavila liniju Beograd - Pula još u lipnju 2014. godine i do sada je redovno prometovala na ovoj liniji, no očito je zbog specifične situacije ove godine odlučila istu ne pokretati. Svi su letovi na ovoj liniji povučeni iz prodaje za ovu godinu pa je očito da kompanija ne namjerava prometovati između ova dva grada.


Podsjećamo, Air Serbia je još prilikom izbijanja pandemije u potpunosti otkazala i liniju prema Rijeci.

Linija Beograd - Zadar pokrenuta je u ljeto 2019. godine s dva tjedna leta (petkom i nedjeljom), te je bila najavljena i za ovu ljetnu sezonu. Baš kao što je slučaj s linijom prema Puli, u planu je bilo pokretanje linije s početkom srpnja, utorkom i subotom, no to se nije dogodilo. Kompanija u ponudi više nema direktnih letova prema Zadru.


Air Serbia trenutno prometuje prema Zagrebu, Splitu i Dubrovniku, no otkazivanja pojedinih polazaka na linijama prema Hrvatskoj (osobito prema Zagrebu) nisu rijetkost.

bottom of page