top of page

Air France uvodi drugi dnevni let za Zagreb!

Francuski nacionalni avioprijevoznik, Air France, član SkyTeam alijanse, revidirao je svoj ljetni red letenja i u njemu nudi čak dva dnevna leta prema Zagrebu u špici ljetne sezone.

Iako je Air France prije početka globalne pandemije najavio uvođenje drugog dnevnog leta na liniji između Pariza i Zagreba, do realizacije plana ipak nije došlo zbog naglog pada potražnje i lockdowna diljem Europe. Umjesto ovog avioprijevoznika, drugi dnevni let uveo je partnerski KLM, a sada isto najavljuje i Air France.


Naime, od početka ljetnog reda letenja Air France će nastaviti svakodnevno prometovati na liniji između Pariza i Zagreba, a u samoj špici ljetne sezone, od 09. srpnja, najavljeno je i uvođenje drugog dnevnog leta.


Naime, u srpnju su trenutno najavljena dva dnevna leta, izuzev srijedom kada će Air France imati jedan dnevni let, dok su u kolovozu za booking dostupna dva dnevna leta svakog dana u tjednu.


Uz to, na liniji između Pariza i Zagreba svakodnevno nastavlja prometovati i Croatia Airlines, pa će ukupno između ove dvije zračne luke u špici ljetne sezone biti dostupna tri dnevna leta, odnosno čak 21 let tjedno!

Air France planira na dva dnevna leta kombinirati zrakoplove tipa Embraer E190, A319 i A320, dok će Croatia Airlines na istoj liniji koristiti zrakoplove tipa A319 i A320.


Radi se o značajnom povećanju broja operacija prema Zračnoj luci Charles de Guelle što je odlična vijest za putnike između dva grada, ali i za sve one koji će ovim avioprijevoznikom preko Pariza nastaviti putovanje prema brojnim odredištima u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, Africi i Aziji.


Valja još dodati kako između Pariza (Zračne luke Beauvais) i Zagreba dva puta tjedno prometuje i niskotarifni Ryanair sa zrakoplovima tipa A320.


KLM - Air France grupacija ove će ljetne sezone ponovno biti dominantna u hrvatskim zračnim lukama, osobito u Zagrebu prema kojem će dva prijevoznika prometovati čak četiri puta dnevno!

bottom of page