top of page

Air France povećao kapacitet prema Zagrebu

Kako smo ranije i najavili, francuski je nacionalni avioprijevoznik s početkom zimskog reda letenja zadržao svakodnevne letove između Pariza i Zagreba, a već s prvim danom prosinca avioprijevoznik u Zagreb šalje zrakoplove većeg kapaciteta!

Air France je trebao povećati broj tjednih letova između Zagreba i Pariza u ožujku 2020. godine, uvodeći dodatni, drugi dnevni let. To se zbog pandemije nije dogodilo, no na posljetku je to učinio partner francuskog avioprijevoznika - nizozemski KLM koji će i ove zime nastaviti prometovati dva puta dnevno prema Zagrebu.


Međutim, KLM je smanjio svoj kapacitet na zagrebačkoj liniji tako da prema Zagrebu sada prometuju zrakoplovi tipa E170 i E190 (88 odnosno 100 sjedala), umjesto zrakoplova tipa B737-700 i B737-800 (142 odnosno 186 sjedala).

S druge strane, Air France iz tog razloga povećava kapacitet prema Zagrebu, pa će umjesto zrakoplova tipa E190 i E170 koji su prema glavnom gradu Hrvatske prometovali cijelog ljeta, u zimskom redu letenja između Zagreba i Pariza prometovati zrakoplovi tipa A318 kapaciteta 131 sjedala. Uz ovaj, na pojedine datume s visokim bookingom prijevoznik će koristiti zrakoplove tipa A319 i A320 (primjerice, danas i sutra). Tek dva puta tjedno Air France planira manje zrakoplove tipa E170.


Unatoč tome što je i Lufthansa povećala kapacitet na liniji prema Frankfurtu, grupacija Air France - KLM ponudit će značajno veći broj konekcija putnicima prema odnosno iz Zagreba preko svojih čvorišta u Amsterdamu i Parizu, pa će vjerojatno i veći broj putnika koristiti usluge ova dva avioprijevoznika.


Na ovoj liniji svakodnevno prometuje i hrvatski nacionalni avioprijevoznik, Croatia Airlines, sa zrakoplovima tipa A319 i A320, dok Ryanair dva puta tjedno povezuje Zagreb i Beauvais.

bottom of page