top of page

Air France: direktni letovi prema Dubrovniku i Zagrebu i u listopadu

Air France je napravio operativne promjene u svom redu letenja do kraja listopada ove godine. Ova će poznata aviokompanija nastaviti prometovati prema Dubrovniku i Zagrebu i sljedećeg mjeseca.

Air France je u srpnju pokrenuo svoje međunarodne linije iz Pariza (Zračna luka Charles de Gaulle) prema Zagrebu, Splitu i Dubrovniku, linije su od tada uredno prometovale bez značajnih otkazivanja pojedinih polazaka.


Promet je na linijama prema Hrvatskoj povećan krajem srpnja, kompanija je imala 34 tjedna leta sve do kraja kolovoza. Naime, sa zadnjim danom kolovoza prestala je prometovati linija Pariz - Split, na kojoj je Air France prometovao čak 6 puta tjedno.


Air France se od srpnja vraća u Hrvatsku

Air France povećava broj tjednih letova prema Splitu, Zagrebu i Dubrovniku


Kompanija je još prije izbijanja pandemije najavila uvođenje drugog leta dnevno prema Zagrebu (ukupno 14 letova tjedno), plan je nakon lockdowna suspendiran. Kompanija je zatim planirala letjeti dva puta dnevno prema Zagrebu četiri puta u tjednu, no realizirano je svega nekoliko letova i nakon toga su isti povučeni iz prodaje.


Air France je s početkom rujna smanjio promet prema Dubrovniku (s 4 na 3 tjedna leta), dok je promet prema Zagrebu ostao isti, jedan let dnevno. Prema trenutnim najavama, takav će red letenja biti u primjeni i do kraja listopada.


Naime, linija Pariz - Dubrovnik u prodaji je kroz listopad 3 puta tjedno, svake srijede, subote i nedjelje (do 24. listopada ove godine). Linija Pariz - Zagreb kroz listopad bi trebala prometovati svakodnevno, no tek nam preostaje za vidjeti hoće li Air France smanjiti broj tjednih letova na ovoj liniji u zimskom redu letenja koji će biti u primjeni od kraja sljedećeg mjeseca.


bottom of page