top of page

Air Baltic planira operacije prema Rijeci, Splitu i Dubrovniku

Air Baltic, nacionalni prijevoznik Latvije, planira u ljetnom redu letenja ove godine prometovati prema tri hrvatske zračne luke.

Photo: Air Baltic

U nadolazećem ljetnom redu letenja, latvijski nacionalni avioprijevoznik planira povezati Baltik s tri leisure destinacije u Hrvatskoj. Ukupno će ponuditi nešto više tjednih operacija prema Hrvatskoj nego što je to bio slučaj u prethodnoj, kriznoj godini.


Dvije linije prema Dubrovniku

Direktni letovi između Rige i Dubrovnika dostupni su od 01. svibnja. Kompanija će na ovoj liniji prometovati dva puta tjedno, četvrtkom i subotom, sve do kraja sezone, 30. listopada. Ukupno će između Rige i Dubrovnika biti dostupno preko 15 tisuća sjedala u oba smjera.


Dubrovnik će biti povezan i s Vilniusom. Linija Vilnius - Dubrovnik u prometu će biti od 04. lipnja do 29. listopada, jednom tjedno. Na svim linijama Air Baltica prometovat će zrakoplovi tipa A220-300 koji kod ovog prijevoznika imaju kapacitet od 145 sjedala. Na ovoj liniji kompanija će ponuditi nešto više od 6.300 sjedala.

Linija prema Splitu tri puta tjedno

Air Baltic ponovno će uspostaviti liniju Riga - Split. Početak prometovanja na ovoj liniji najavljen je za 03. svibnja, dva puta tjedno, ponedjeljkom i petkom. Od 30. lipnja uvodi se i treći let tjedno, svake srijede. Ukupno će u predstojećoj sezoni Air Baltic imati čak 60 povratnih letova između Splita i Rige, u prodaji je čak 17.400 sjedala u oba smjera.


Riga - Rijeka od srpnja

Znatno kasnije nego prethodnih godina, ovaj će prijevoznik uspostaviti promet prema Zračnoj luci Rijeka. Linija Riga - Rijeka prometovat će u razdoblju od 01. srpnja do 04. listopada, dva puta tjedno, ponedjeljkom i četvrtkom. U navedenom razdoblju Air Baltic će ponuditi nešto više od 8 tisuća sjedala između Kvarnera i glavnog grada Latvije.

Linije Air Baltica prema Hrvatskoj, photo: greatcirclemap.com

Na svim linijama prema Hrvatskoj Air Baltic će prometovati sa zrakoplovima tipa A220-300 koji u floti ovog prijevoznika imaju kapacitet od 145 sjedala.

bottom of page