Air Baltic otkazuje letove, ostaje aktivna tek jedna linija

Updated: Sep 4, 2020

Air Baltic, nacionalni prijevoznik Latvije sa sjedištem u Rigi, prema originalnom planu trebao je prometovati na četiri linije prema Hrvatskoj kroz u rujnu no to se ipak neće dogoditi. Ostaje aktivna tek jedna međunarodna linija.

Ova je kompanija vrlo rano pokrenula redovni promet prema Hrvatskoj, još u lipnju, bila je to ujedno i prva međunarodna linija nakon potpunog lockdowna prema Zračnoj luci Rijeka. Kompanija na svim linijama prema Hrvatskoj prometuje s novim zrakoplovima tipa A220.


Linija Riga - Dubrovnik najavljena je jednom tjedno u rujnu, svakog ponedjeljka, no kompanija već određeno vrijeme na ovoj liniji otkazuje letove. Trenutno su u prodaji ponovno letovi od 14. rujna, no potpuno je izvjesno da će i oni biti otkazani.


Linija Riga - Split najavljena je također jednom tjedno kroz rujan, svakog petka, no i ovdje se događa ista stvar - kompanija je posljednji let na ovoj liniji odradila 21. kolovoza, dok su svi letovi nakon tog datuma otkazani. Air Baltic u prodaji nudi letove na ovoj liniji od 18. rujna, no kao što je slučaj s dubrovačkom linijom, očito je da se kompanija ove godine više neće vratiti u splitsku te da će otkazati spomenute letove.


Na liniji Riga - Rijeka posljednji let odrađen je 19. kolovoza, originalno je planirano da će zadnji let biti 16. rujna, no u međuvremenu su svi polasci otkazani i kompanija više ne nudi direktne letove između ova dva grada.


Posljednja, četvrta linija Air Baltica, ujedno i potpuno nova linija koja je s prometom započela ove godine, Vilnius - Dubrovnik, jedina uredno prometuje i Air Baltic ju planira održavati do kraja ovog mjeseca (25. rujna), jednom tjedno, svakog petka.