top of page

Air Baltic dopušta piercinge i tetovaže članovima kabinskog osoblja

Prije nekoliko dana Air Baltic, latvijski avioprijevoznik, objavio je u priopćenju za medije i na društvenim mrežama vijest kako je od sada letačkom i kabinskom osoblju dozvoljeno nošenje piercinga i tetovaža na vidljivim mjestima.

Photo: Air Baltic

Air Baltic je prije nekoliko dana najavio nekoliko novosti, pri čemu se ističe ona da je od sada letačkom i kabinskom osoblju dozvoljeno nošenje piercinga i tetovaža na vidljivim dijelovima tijela. Velika je to novost kada uzmemo u obzir činjenicu da mnogi drugi avioprijevoznici još uvijek imaju suprotno pravilo, te na natječajima za zapošljavanje doslovno odbijaju kandidate iz tog razloga.


"S ponosom objavljujemo kako od sada svo letačko, kabinsko i zemaljsko osoblje Air Baltica može nositi piercinge i tetovaže na vidljivim dijelovima tijela. Osoblje će, naravno, i dalje nositi svoju radnu uniformu, no u obavljaju svojih poslovnih zadataka može imati nakit i tetovaže na vidljivim dijelovima tijela. Također, kompanija više ne propisuje ni tip frizure svojih djelatnika."

Alina Aronberga, direktorica ljudskih resursa u Air Balticu navela je kako je kompanija do sada imala slično pravilo kao i većina drugih avioprijevoznika, tetovaže su bile dozvoljene samo ako ih je bilo moguće sakriti uniformom. To se pravilo promijenilo, a sve kako bi se djelatnicima omogućila potpuna sloboda izražavanja, da li frizurom, piercingom ili tetovažama.


Air Baltic svojim novim članovima kabinskog osoblja pruža plaćeni osmotjedni trening, a trenutno imaju 1.900 zaposlenika, od čega je 560 članova kabinskog osoblja.


Ovaj poznati avioprijevoznik, koji u floti ima najmodernije uskotrupne zrakoplove tipa A220, prometuje prema hrvatskim zračnim lukama isključivo u ljetnom redu letenja na sljedećim linijama:

  • Riga - Rijeka - Riga,

  • Riga - Split - Riga,

  • Riga - Dubrovnik - Riga, i

  • Vilnius - Dubrovnik - Vilnius.

bottom of page