top of page

Aeroflot u Zagreb šalje A330!

Kako smo i najavili prije nešto manje od mjesec dana, ruski Aeroflot danas je napravio operativne promjene na liniji između Zagreba i Moskve te će u prvoj polovici ovog mjeseca u glavni grad Hrvatske poslati širokotrupne zrakoplove tipa A330!

Aeroflot u Hrvatskoj
A330 u Dubrovniku, photo: W.Vignes

Baš kao što smo i najavili u našoj posljednjoj objavi o Aeroflotu, ruski je avioprijevoznik povećao kapacitet prema Zagrebu tako da su svi letovi sada najavljeni sa zrakoplovima tipa A321, a 09. i 12. prosinca u zagrebačku će zračnu luku sletjeti širokotrupni zrakoplovi tipa A330-300!


Podsjećamo, upravo je ovaj tip širokotrupnog zrakoplova namijenjenog za prekooceanske linije cijelo ljeto dolazio u Zračnu luku Dubrovnik, na samom kraju ljetnog reda letenja čak i u Split, a sada je najavljen i u Zagrebu.

S obzirom na to da ruski avioprijevoznici bilježe izniman interes na linijama prema Hrvatskoj, prije svega zato što su ruski državljani krenuli u većem broju dolaziti u Hrvatsku zbog besplatnog cjepiva, ne čudi da je došlo do ove promjene te da će ruski Aeroflot na liniju prema Zagrebu slati širokotrupne zrakoplove. Kako doznajemo, postoji mogućnost da će do kraja godine doći do još operativnih promjena te zamjena tipa zrakoplova na ovoj liniji.


Širokotrupni zrakoplovi tipa A330 u floti Aeroflota imaju kapacitet od gotovo 300 sjedala, pri čemu je 28 sjedala u poslovnoj (business) klasi.

bottom of page