Aeroflot u rujnu leti prema četiri hrvatske zračne luke, u najavi i A330!

Aeroflot je objavio svoj red letenja za rujan. Ruska nacionalna aviokompanija u rujnu će svakodnevno prometovati prema Puli, Splitu i Dubrovniku, a redovni letovi nastavljaju se i prema Zagrebu.

Aeroflot je objavio svoj red letenja za rujan. Ruska nacionalna aviokompanija u rujnu će svakodnevno prometovati prema Puli, Splitu i Dubrovniku, a redovni letovi nastavljaju se i prema Zagrebu.


Ruski nacionalni avioprijevoznik u rujnu će nastaviti povezivati Moskvu s četiri hrvatske zračne luke; Pulom, Splitom, Dubrovnikom i Zagrebom.


Aeroflot je sredinom srpnja potvrdio našem uredništvu kako će zbog iznimno visoke potražnje privremeno, kroz cijeli kolovoz, svakodnevno slati širokotrupne zrakoplove tipa A330-300 kapaciteta 296 sjedala u Zračnu luku Dubrovnik.


Podsjećamo, Aeroflot je obnovio liniju prema Dubrovniku ove ljetne sezone, posljednji redovni let obavljen je još u ljeto 2015. godine a linija prema Dubrovniku, unatoč globalnoj pandemiji, bilježi odlične rezultate.

Aeroflot u Splitu, photo: Antonio Lalic

U rujnu će Aeroflot ipak većinu letova obaviti s najvećim uskotrupcima, zrakoplovima tipa A321, no svakog petka, subote i nedjelje u Dubrovnik će dolaziti širokotrupni A330-300, izuzetak je tek petak, 24.09., kada će na liniji prometovati zrakoplov tipa A321.


Linija će završiti s prometovanjem 30. rujna, posljednjeg dana sljedećeg mjeseca, a ponovno uvođenje redovnih letova očekuje se s početkom ljetnog reda letenja sljedeće godine.


Samo u rujnu, Aeroflot će prema Dubrovniku obaviti 11 povratnih letova sa zrakoplovima tipa A330 te 19 povratnih letova sa zrakoplovima tipa A321, čime će između Moskve i Dubrovnika biti dostupno ukupno 13.466 sjedala!

Linije prema Splitu i Puli - svakodnevno i u rujnu!


Aeroflot planira kroz cijeli rujan prometovati svakodnevno iz Moskve prema Puli i Splitu što je odlična vijest za turistički sektor.


Prema Zračnoj luci Split Aeroflot najavljuje zrakoplove tipa A321, ukupno je dostupno 10.980 sjedala između Moskve i Splita, dok će ovaj avioprijevoznik prema Puli koristiti zrakoplove tipa A321 i A320. Na liniji Moskva - Pula - Moskva u rujnu je dostupno 10.120 sjedala.


Iako je do trenutka izbijanja pandemije linija prema Zagrebu bila cjelogodišnja i na godišnjoj je razini, logično, imala najveći broj dostupnih sjedala, kompanija ove godine nije vratila broj tjednih letova na razinu prije izbijanja pandemije, što je i logično s obzirom na to da je Aeroflot uveo redovne letove prema Puli i Dubrovniku, pa se veći broj putnika preraspodijelio na nove linije prema Hrvatskoj te više ne ovise o liniji prema zagrebačkoj zračnoj luci.


Najmanji broj letova prema Zagrebu


Zračna luka Zagreb u rujnu će imati 3 tjedna leta Aeroflota prema Moskvi, svakog ponedjeljka, četvrtka i subote. Na liniji su najavljeni zrakoplovi tipa A320 koji imaju kapacitet od 140 sjedala, pa će u rujnu Aeroflot između Zagreba i Moskve ukupno ponuditi 3.640 sjedala, najmanje u odnosu na ostale linije prema Hrvatskoj.


S krajem rujna Aeroflot će obustaviti promet na sezonskim linijama prema Puli, Splitu i Dubrovniku, te bi u listopadu u prometu trebala ostati samo linija prema Zagrebu, uz uvjet da putnička potražnja ne padne zbog utjecaja globalne pandemije.


Svakako veseli podatak da će u rujnu, koju svakako možemo smatrati posezonom, ruski nacionalni avioprijevoznik ponuditi više od 38 tisuća sjedala između četiri spomenute zračne luke i glavnog grada Rusije. Aeroflot u rujnu najavljuje 103 povratna leta prema Hrvatskoj što je impresivan podatak a odlična popunjenost zrakoplova prema Hrvatskoj jamči samo jedno - povratak i razvoj postojećih linija i u sljedećoj ljetnoj sezoni.