top of page

Aeroflot svakodnevno za Zagreb, dolazi još jedan A330.

Od 23. prosinca ove godine ruski će nacionalni avioprijevoznik svakodnevno prometovati između Moskve i Zagreba!

Aeroflot Airlines od druge polovine ovog mjeseca povećava broj tjednih operacija između Zagreba i Moskve te će od 23. prosinca na ovoj liniji prometovati svakodnevno!

Kako smo ranije i najavili, Aeroflot će u Zagreb ovog prosinca slati i širokotrupne zrakoplove tipa A330-300, a sve zbog povećane putničke potražnje koja traje već mjesec dana, kada su ruski državljani u većem broju počeli dolaziti u glavni grad Hrvatske zbog cjepiva protiv zaraze virusom COVID-19.


Uz ranije najavljene zrakoplove tipa A330-300, koji će u Zagreb stići 09. i 12. prosinca, u dodatnim je izmjenama najavljen i treći A330-300 koji će u glavni grad Hrvatske sletjeti u četvrtak, 16. prosinca.

Do kraja ove godine, na ukupno 19 povratnih letova Aeroflot će ponuditi više od 7.200 sjedala između Moskve i Zagreba, pri čemu će 3 povratna leta obaviti sa širokotrupnim zrakoplovima koje smo ovog ljeta mogli svakodnevno vidjeti u Zračnoj luci Dubrovnik, te na zadnji dan ljetne sezone u Splitu.


Aeroflot je prema Zagrebu do sada rijetko slao širokotrupne zrakoplove, no to se događalo uglavnom zbog tereta, pa je B777-300ER ove aviokompanije u Zagrebu bio prošle godine u vrijeme lockdowna s medicinskom opremom iz Kine.


Prije izbijanja globalne pandemije, u zimu 2019. godine, Aeroflot je prema Zagrebu prometovao svakodnevno koristeći zrakoplove tipa Sukhoi Superjet 100.


bottom of page