top of page

Aeroflot, Royal Jordanian i FlyDubai u Zagrebu

Ruski Aeroflot sletio je danas, 02. svibnja, u Zagreb sa medicinskom opremom iz kineskog grada Guangzhoua. Uz ruskog gosta, u zagrebačku zračnu luku sletjelo je još nekoliko aviokompanija.

Aeroflotov B777 na slijetanju u ZAG, photo: Fire2HR

Zrakoplov Boeing 777-300ER (VP-BPG) na liniji Guangzhou - Moskva - Zagreb sletio je u zagrebačku zračnu luku u 11:50 minuta prevozeći medicinsku opremu iz Kine preko Rusije u Hrvatsku.


Subota, 02. svibnja, jedna je od prometnijih od kad su obustavljeni redovni letovi u Zračnoj luci Zagreb. Osim ruskog Aeroflota koji je sa putničkim zrakoplovom prevezao spomenutu opremu, u Zagreb je sletio i Airbus 310 (JY-AGQ) u cargo verziji iz Ammana, na izvanrednoj liniji Royal Jordaniana. Prihvat i otprema oba ova zrakoplova odrađena je na staroj stajanci, što je i logično s obzirom da se radi o cargo letovima (parkirani na pozicijama WA i WD).

A310 na slijetanju u ZAG, photo: Fire2HR

Osim cargo, odrađena su i dva putnička leta.


Croatia Airlines odradila je jednu rotaciju prema Frankfurtu, zrakoplovom A319 (9A-CTL) sa 71 putnikom iz Zagreba, dok je iz Dubaija u Zagreb u 13 sati sletio B737-800 (A6-FEC) FlyDubaija koji je odradio repatrijacijski let na ovoj liniji. Iz Dubaija se u Zagreb vratilo 125 državljana Hrvatske i Slovenije.

FlyDubai slijeće u ZAG, photo: Fire2hr

Kako doznaje Croatian Aviation, u zagrebačku će zračnu luku sletjeti još minimalno dva zrakoplova iz Kine, letovi su planirani za 10. i 14. svibanj.


Sretni smo što smo prvi najavili dva današnja cargo leta i time omogućili zaljubljenicima u avijaciju da ih poprate, što se i dogodilo s obzirom na količinu fotografija koje smo zaprimili. Hvala vam na tome!

bottom of page