top of page

Aeroflot najavljuje liniju prema Splitu

Ruski Aeroflot najavio je pokretanje svoje sezonske linije između Moskve i Splita. Trenutno nema najava o početku prometovanja na liniji Moskva - Zagreb.

Ruska nacionalna aviokompanija koja inače prometuje kroz cijelu godinu između Moskve (Zračna luka Sheremetyevo) i Zagreba, te između Moskve i Splita u ljetnom redu letenja, najavila je ponovno uspostavljanje prometa prema Hrvatskoj.


Od 01. kolovoza ponovno se uvodi direktna linija Moskva - Split koja će u prometu biti svakodnevno, zrakoplovom tipa A321 koji u floti ovog avioprijevoznika ima kapacitet od 183 sjedala.


U ovom trenutku nema najava za liniju između Moskve i Zagreba, svi letovi koji su se trebali održati u kolovozu su povučeni iz prodaje i nema ih u najavi.


Aeroflot je najavio veliku promjenu u svom poslovanju u kojoj će se kompanija fokusirati na interkontinentalne letove, dok će tvrtke-kćerke Pobeda (niskobudžetna kompanija) i Rossiya Airlines preuzeti ostale linije iz mreže destinacija. Trenutno još nema najava o promjeni prijevoznika na liniji za Zagreb, no vjerojatno će Aeroflot ubrzo ići u realizaciju svog plana.


Podsjećamo, Aeroflot je do trenutka izbijanja pandemije prometovao između Moskve i Zagreba svakodnevno, i u ljetnom i u zimskom redu letenja, dok se letovi prema Splitu održavaju samo u ljetnom redu letenja.


bottom of page