top of page

Aeroflot na liniji iz Moskve ponovno šalje širokotrupce

Ruski Aeroflot ovog prosinca na liniji između Zagreba i Moskve povremeno koristi širokotrupne zrakoplove. Do sada su zabilježena tri povratna leta sa zrakoplovima tipa A330-300, a do kraja godine najavljena su još dva dolaska!

Aeroflot Zagreb
Slijetanja A330 u Zagreb, photo: Nikola Kovacevic

Ruski Aeroflot zbog velike će potražnje od 23. prosinca prometovati svakodnevno između Moskve i Zagreba. Na svim su letovima najavljeni najveći uskotrupni zrakoplovi u floti ovog avioprijevoznika (A321), a tri leta u prosincu odrađena su sa širokotrupnim zrakoplovima tipa A330-300.


Posljednji dolazak ovog širokotrupca zabilježen je jučer, 16. prosinca. Kako doznajemo, zrakoplov je u oba smjera bio odlično popunjen.

Ne iznenađuje stoga najava Aeroflota o zamjeni zrakoplova A321 s A330-300 na još dva datuma. Prvi dolazi već sutra, 18. prosinca, a ovaj će se tip zrakoplova u Zagreb vratiti i 23. prosinca. Podsjećamo, zrakoplovi ovog tipa u floti Aeroflota imaju kapacitet od gotovo 300 sjedala!


S obzirom na to da velik broj ruskih državljana i dalje dolazi u Hrvatsku primiti cjepivo, za očekivati je da će Aeroflot i dalje reagirati na povećanu putničku potražnju slanjem spomenutih širokotrupaca u zagrebačku zračnu luku. Valja svakako napomenuti kako je na jučerašnjem letu iz Zagreba gotovo u potpunosti bio popunjen i teretni prostor.

bottom of page