top of page

AerLingus najavljuje linije prema tri hrvatske zračne luke

Poznati irski avioprijevoznik planira se vratiti u tri hrvatske zračne luke u predstojećem ljetnom redu letenja koji stupa na snagu s krajem ožujka.

AerLingus u ljetnoj sezoni 2020. godine nije prometovao prema Dubrovniku i Puli. Kompanija je relativno kratko i reducirano prometovala prema Zračnoj luci Split. U nadolazećem ljetnom redu letenja, kompanija planira obnoviti sve linije prema Hrvatskoj, no to će prije svega ovisiti o restriktivnim mjerama između Irske i Hrvatske, što posljedično direktno utječe na sami booking.


Od 01. svibnja kompanija planira ponovno prometovati na liniji Dublin - Pula - Dublin. Linija bi trebala prometovati dva puta tjedno, utorkom i subotom, do 28. rujna. Na liniji su najavljeni zrakoplovi tipa A320.


Na 45 najavljenih povratnih letova prema Puli, AerLingus trenutno nudi čak 15.660 sjedala.


Od 30. ožujka najavljena je i linija Dublin - Dubrovnik - Dublin, no za očekivati je da će kompanija na ovoj liniji krenuti prometovati također u svibnju. Od svibnja do kraja rujna najavljeno je čak 5 letova tjedno, svakog dana osim utorka i četvrtka, također sa zrakoplovima tipa A320. U listopadu će kompanija smanjiti broj rotacija na tri tjedna leta.

Linija Dublin - Split - Dublin trebala bi prometovati od 01. svibnja do 01. listopada, najavljena su dva tjedna leta, svakog utorka i četvrtka. Ovo je ujedno jedina linija na kojoj je AerLingus prometovao i prošle godine, nakon što je ukinut lockdown u europskim zemljama.


S početkom svibnja kompanija nudi i liniju Cork - Dubrovnik - Cork, no valja naglasiti kako postoji velika mogućnost da će letovi biti povučeni iz prodaje te da ova linija ipak neće biti u prometu u ljetnoj sezoni 2021. Od 05. svibnja do kraja rujna dostupna su dva leta tjedno, srijedom i subotom.

bottom of page