top of page

Aer Lingus ove godine samo prema Dubrovniku i Splitu

Updated: Apr 19, 2022

Irski avioprijevoznik, Aer Lingus, u ovogodišnjem ljetnom redu letenja prometuje prema samo dvije hrvatske zračne luke - Dubrovniku i Splitu.

Irski Aer Lingus u ovogodišnjem ljetnom redu letenja neće prometovati na redovnoj liniji između Dublina i Pule, a linija je posljednji put u prometu bila prije izbijanja globalne pandemije. Aer Lingus ostaje prisutan isključivo u Dalmaciji, u Splitu i Dubrovniku.


Linija između Dublina i Dubrovnika prometuje od 29. ožujka tri puta tjedno, a u svibnju bi se broj tjednih operacija trebao povećati s 3 na čak 7. Aer Lingus planira svakodnevne letove između dva grada do početka listopada, za koji su najavljena tri leta tjedno.

Linija između Dublina i Splita u prometu će biti od prvog dana svibnja, a u ponudi su tri leta tjedno, svakog utorka, četvrtka i nedjelje, do kraja rujna. Između ova dva grada prometuje i irski Ryanair, a od ovog ljeta to će ponuditi i Croatia Airlines koja je svoju liniju iz Zagreba prebacila na Split u špici ljetne sezone.


Aer Lingus će dodatno prometovati i na redovnoj liniji između Corka i Dubrovnika koja će u prometu biti dva puta tjedno, srijedom i subotom, od 04. svibnja.


Na linijama ovog avioprijevoznika najavljeni su zrakoplovi tipa A320 i A321, kapaciteta od 174 do 212 sjedala.

bottom of page