top of page

Aer Lingus najavljuje tek jednu liniju prema Hrvatskoj

Irska nacionalna kompanija, koja u normalnim okolnostima u ljetnom redu letenja prometuje prema Dubrovniku, Splitu i Puli, najavila je pokretanje tek jedne linije prema Hrvatskoj.

Aer Lingus u ljetnom redu letenja uglavnom pokreće promet prema Hrvatskoj s početkom travnja, no ove godine se to nije dogodilo zbog pandemije. Kako trenutno najavljuje ova aviokompanija, linija Dublin - Pula neće biti u prometu u srpnju, već je prodaja otvorena tek od sredine kolovoza, što još uvijek ostavlja mogućnost potpunog otkazivanja ove linije za ovu ljetnu sezonu.


Isto je i sa Dubrovnikom, kompanija u prodaji drži liniju iz Dublina od sredina kolovoza, kao i novu liniju iz Corka, no šanse za pokretanje prometa u ovoj ljetnoj sezoni su relativno male.


Jedina linija prema Hrvatskoj koja je potvrđena i koja bi uskoro trebala krenuti s prometovanjem jest linija Dublin - Split, koja bi od 20. srpnja trebala prometovati tri puta tjedno, svakog ponedjeljka, srijeda i nedjelje, zrakoplovom tipa A320, kapaciteta 174 putnika.

bottom of page