top of page

Aegean Airlines u Zagrebu tek od lipnja

Sukladno najavama ovog avioprijevoznika, grčki Aegean Airlines ponovno bi trebao uspostaviti redovnu vezu između Zagreba i Atene od sredine lipnja ove godine.

Grčki Aegean Airlines trebao bi se ovog ljeta vratiti u zagrebačku zračnu luku. Redovni letovi grčkog avioprijevoznika najavljeni su u ljetnom redu letenja, u razdoblju od 15. lipnja do 08. listopada ove godine.


Najavljena su svega dva leta tjedno, svake srijede i subote, no sa zrakoplovima tipa A320 koji u floti ovog avioprijevoznika imaju kapacitet od 180 sjedala. Prije izbijanja globalne pandemije Aegean je prema Zagrebu prometovao s više tjednih frekvencija, no na liniji su tada prometovali zrakoplovi tipa DashQ400 drastično manjeg kapaciteta u odnosu na zrakoplove tipa A320.

U spomenutom razdoblju operacija Aegean Airlines će između Zagreba i Atene ponuditi ukupno 12.240 sjedala. U ljeto 2020. i 2021. godine ovaj avioprijevoznik nije prometovao prema Zagrebu, već isključivo prema jadranskim zračnim lukama, no Aegean trenutno ne planira povratak u Split, već samo u Dubrovnik.


Red letenja i dalje je podložan promjenama, a za očekivati je da će i Croatia Airlines prometovati na redovnoj liniji između Zagreba i Atene (uz tehničko zaustavljanje u Dubrovniku).

bottom of page