top of page

Aegean Airlines od lipnja u Zagrebu, dva leta tjedno za Atenu

Grčki nacionalni avioprijevoznik, Aegean Airlines, od sredine lipnja ponovno će prometovati na redovnoj sezonskoj liniji između Atene i Zagreba.

Grčki avioprijevoznik, Aegean Airlines, član Star Alliance alijanse, od 15. lipnja obnavlja liniju između Atene i Zagreba. Najavljena su dva leta tjedno, svake srijede i subote, a na liniji će prometovati zrakoplovi tipa A320.


Podsjećamo, Aegean je redovnu liniju između dva grada uveo u svibnju 2018. godine, u prometu su bila tri leta tjedno, no sa zrakoplovima manjeg kapaciteta tipa DashQ400. Linija je u prometu bila sve do izbijanja globalne pandemije, a zatim je avioprijevoznik u prethodne dvije ljetne sezone najavljivao povratak u glavni grad Hrvatske no to se na kraju nije dogodilo.


S obzirom na to da je na tržištu došlo do značajnijeg rasta potražnje, osobito u odnosu na prethodne dvije sezone, grčki će avioprijevoznik ovog ljeta ipak prometovati na navedenoj liniji, dva puta tjedno, a prvi je let najavljen za nešto manje od mjesec dana.


Na 34 rotacije, u razdoblju od sredine lipnja do početka listopada, Aegean Airlines nudi ukupno 12.036 sjedala između Zagreba i Atene, a na liniji su najavljeni zrakoplovi tipa A320 i A320NEO, koji u floti prijevoznika imaju 174 odnosno 180 sjedala.

Zagreb i Atena bit će povezani i redovnom linijom Croatia Airlinesa koja će u prometu biti od 02. lipnja sve do kraja ljetnog reda letenja, odnosno kraja listopada. Radi se o dugogodišnjoj sezonskoj liniji između dva grada s zaustavljanjem u Zračnoj luci Dubrovnik, a na liniji prometuju zrakoplovi tipa DashQ400 kapaciteta 76 sjedala.


Croatia Airlines će na ovoj liniji u ljetnoj sezoni obaviti ukupno 63 rotacije, te ponuditi 10.448 sjedala, radi se o tri leta tjedno, svakog utorka, četvrtka i nedjelje.

Između Atene i Zagreba ovog će ljeta biti dostupno ukupno 22.484 sjedala na linijama dva prijevoznika, pri čemu su oba članovi istog zrakoplovnog udruženja.

bottom of page