top of page

A340-300 ponovno u Zračnoj luci Pula

U Zračnu luku Pula danas na trenažne letove ponovno dolazi zrakoplov tipa A340 Swiss International Air Linesa iz Zuricha.

Pulska je zračna luka jučer na svojim društvenim mrežama najavila još jedan dolazak zrakoplova tipa A340-300 u Pulu. Danas, 16. studenog, u Zračnoj luci Pula i neposrednoj okolici grada Pule, odvija se trenažno letenje švicarskog nacionalnog avioprijevoznika, Swiss International Air Linesa, na spomenutom tipu zrakoplova.


Letenje će se odvijati u svrhu preobuke profesionalnih pilota na tip zrakoplova, a posade će uvježbavati publicirane procedure polijetanja i slijetanja. Planirani početak letenja jest u 08:45 sati, a završetak u 18:30 sati.

S druge strane, Pula je na svojoj Facebook stranici objavila informaciju kako je, s obzirom na nove mjere, svima koji ulaze u terminal Zračne luke Pula potrebna kovid potvrda, što je apsurdno jer ostale zračne luke to neće primjenjivati. Naime, Pula najviše letova ima u domaćem prometu a oba avioprijevoznika, Croatia Airlines i Trade Air, trenutno ne zahtjevaju kovid potvrde od svojih putnika pa se zbog ovakve odluke pulskog aerodroma dovodimo u situaciju da aviokompanija prihvaća putnika na let bez kovid potvrde, no pulska zračna luka takvom putniku ne dozvoljava ulaz u terminal?! Upit smo prosljedili pulskoj zračnoj luci.

bottom of page