SAD

Updated: Jun 27, 2020

Stanje: 27. lipnja 2020.


Hrvatskim građanima se savjetuje da zbog lokalnog širenja zaraze COVID-19, koja je zabilježena u svim američkim saveznim državama, sa žarištima u saveznim državama New York i posebno gradu New Yorku, saveznim državama Washington i Kalifornija, te poremećaja u zračnom prijevozu, do daljnjega odgode sva putovanja u SAD.


Ukoliko moraju, hrvatski državljani i dalje mogu putovati u SAD uz sljedeće ispunjene preduvjete:

  1. povezani letovi ne smiju biti kroz države koje su članice Schengenskog prostora i Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske (ako se iz Zagreba putuje kroz jednu od tih država, neće biti dozvoljen ulazak u SAD);

  2. u slučaju da je hrvatski državljanin koji namjerava putovati u SAD posjetio jednu od članica Schengenskog prostora ili Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske unutar 14 dana do leta za SAD, neće mu biti dozvoljen nastavak putovanja, iako je povezni let kroz jednu od zemalja izvan Schengena.

Suspenzija se neće primjenjivati na hrvatske državljane koji u SAD putuju na povezanim letovima iz Dohe ili Istanbula, ako nisu posjetili/boravili/bili na proputovanju u jednoj od država Schengenskog prostora ili Ujedinjenoj Kraljevini Velike Britanije i Sjeverne Irske u zadnjih 14 dana do njihovog ulaska u SAD.


Direktnih letova između Hrvatske i SAD-a nema.