top of page

5 linija Vuelinga do kraja listopada, letovi iz Barcelone u najavi i za zimu

Španjolski niskotarifni avioprijevoznik, Vueling Airlines, do kraja listopada prometuje na 5 međunarodnih linija prema tri hrvatske zračne luke.

Vueling je danas najavio redovne operacije na 5 međunarodnih linija prema Hrvatskoj do kraja listopada ove godine, iz Barcelone prema Zagrebu, Splitu i Dubrovniku, kao i iz Rima prema Dubrovniku i Splitu.


Do kraja rujna Vueling će prema Dubrovniku prometovati 5 puta tjedno na dvije linije; iz Barcelone (četiri leta tjedno) te Rima (jednom tjedno). Linije će prometovati i u listopadu, iz Barcelone su najavljena dva tjedna leta, a iz Rima jedan.

Zanimljivo je i to da Vueling trenutno drži u prodaji liniju između Barcelone i Dubrovnika za cijeli zimski red letenja, u studenome jednom tjedno, a već od prosinca dva leta tjedno. Valja podsjetiti da je kompanija i prošle jeseni najavljivala letove na ovoj liniji i zimi no realizacije letova ipak nije bilo isključivo zbog niske potražnje uzrokovane putničkim restrikcijama. Iz tog razloga tek valja vidjeti hoće li u narednim tjednima Vueling povući iz prodaje ovu liniju za predstojeći zimski red letenja.


Linija između Barcelone i Zagreba od sredine rujna prometuje jednom tjedno, svake subote. Letovi su potvrđeni do kraja ljetnog reda letenja - 30. listopada. Vueling neće prometovati prema Zagrebu u zimskim mjesecima pa Zagreb time ponovno gubi direktnu povezanost s Barcelonom.


Najveći broj letova Vueling će do kraja listopada imati prema Splitu. Do kraja ovog mjeseca kompanija najavljuje 7 letova tjedno (4 iz Barcelone i 3 iz Rima), a u listopadu kompanija planira obavljati po 3 leta tjedno i iz Barcelone i iz Rima. Ni prema Splitu nema najavljenih letova ovog prijevoznika za zimu, no Split će i dalje ostati povezan s Rimom direktom linijom Croatia Airlinesa.


Na svim letovima prijevoznik najavljuje zrakoplove tipa A320, kapaciteta 180 putnika. Prema trenutnim najavama avioprijevoznika, u predstojećem zimskom redu letenja Split neće imati vezu s Barcelonom, kao ni Zagreb, dok Dubrovnik hoće. Direktni letovi prema Rimu ove će zime biti dostupni iz Zagreba i Splita a na njima će prometovati dva različita avioprijevoznika - Croatia Airlines i Ryanair.

Podsjećamo, prije izbijanja globalne pandemije Croatia Airlines je prometovala između Barcelone i Zagreba gotovo do sredine siječnja, no linija još nije obnovljena nakon što je privremeno ukinuta zbog izbijanja globalne pandemije.


Iberia će također uskoro obustaviti redovne operacije između Madrida i Zagreba, no Ryanair će s početkom prosinca uvesti redovnu liniju prema Malagi koja će prometovati dva puta tjedno, srijedom i subotom, pa će ovo ujedno biti jedina linija iz glavnog grada Hrvatske prema Španjolskoj.

bottom of page