top of page

35 letova tjedno Austrian Airlinesa prema četiri zračne luke

Updated: Jun 1, 2022

Austrian Airlines, član Star Alliance alijanse, u lipnju planira prometovati čak 35 puta tjedno prema četiri hrvatske zračne luke - Zadru, Splitu, Dubrovniku i Zagrebu, pri čemu je najveći broj letova najavljen za Zagreb, dok je najviše sjedala raspoređeno prema Dubrovniku.

Austrian Airlines, član Lufthansa grupacije, u lipnju planira prometovati prema četiri hrvatske zračne luke i to 35 puta tjedno. Naime, najavljeni su svakodnevni letovi prema Zagrebu, Zadru, Splitu i Dubrovniku, a iz Beča prema Zagrebu i Dubrovniku na određene su dane najavljena i dva leta dnevno.


Beč i Zagreb

Između Beča i Zagreba Austrian Airlines najavljuje dva leta dnevno, svakog dana osim srijedom i subotom kad je dostupan jedan dnevni let. Prema Zagrebu ovaj će avioprijevoznik koristiti isključivo zrakoplove tipa E195 koji imaju kapacitet od 120 sjedala. Samo u lipnju, ovaj će avioprijevoznik između Beča i Zagreba ponuditi preko 12 tisuća sjedala, a na ovoj liniji još prometuje i Croatia Airlines, 5 puta tjedno, svakog dana osim vikendom.

Beč i Zadar

Na liniji između Beča i Zadra Austrian Airlines u lipnju najavljuje svakodnevne letove i to sa zrakoplovima tipa E195 te A320. Ukupno je na 30 rotacija dostupno više od 9 tisuća sjedala, a na ovoj liniji još prometuje i Ryanair, četiri puta tjedno.

Beč i Split

Između Beča i Splita također su najavljeni svakodnevni letovi, no uglavnom s Airbus flotom (A320 i A321), pa je dostupan i veći broj sjedala, preko 11 tisuća. Na ovoj liniji još prometuje i Croatia Airlines, 2 puta tjedno, te mađarski Wizz Air, 3 puta tjedno.


Beč i Dubrovnik

Dubrovnik je već tradicionalno u ljetnom redu letenja najpopularnije odredište u Hrvatskoj u mreži Austrian Airlinesa, pa sukladno tome ima i veću najavu u pogledu tjednog broja letova. Naime, Austrian će na liniji iz Beča prometovati svakodnevno prema Dubrovniku, uz to da će od sredine lipnja, vikendom biti dostupna dva leta dnevno, također isključivo s Airbus flotom (A320 i A321).


Podsjećamo, prije izbijanja globalne pandemije Austrian je u Dubrovnik u ljetnom redu letenja dolazio i sa širokotrupnim zrakoplovima tipa B767-300ER. U lipnju je na ovoj liniji na raspolaganju preko 13 tisuća sjedala. Uz ovog avioprijevoznika, između Dubrovnika i Beča još prometuje Wizz Air, 3 puta tjedno, te Ryanair, 2 puta tjedno.

Između Beča i četiri spomenute hrvatske zračne luke, Austrian Airlines će u lipnju ponuditi više od 46 tisuća sjedala. Razvijajući svoju mrežu destinacija i Beč kao važno europsko čvorište, većina sjedala u ljetnoj sezoni zauzeta je transfernim putnicima iz brojnih europskih odredišta, ali i onih u SAD-u prema kojima Austrian Airlines također ima direktne letove.

bottom of page