top of page

20 tjednih letova na 7 linija iz Velike Britanije za Dubrovnik!

Popuštanjem mjera u Velikoj Britaniji britanski su se turisti odlučili na odmor u inozemstvu, osobito u svojim tradicionalnim odredištima. Iz tog razloga dolazi do povećanja broja linija i tjednih letova iz Velike Britanije prema Zračnoj luci Dubrovnik.

Radi pogoršanja epidemiološke situacije u Ujedinjenom Kraljevstvu, Cipru i Ruskoj Federaciji, kao dodatna mjera za sve osobe koje dolaze iz tih zemalja, prije ulaska na teritorij Republike Hrvatske zahtijeva se negativan test na SARS-CoV-2 izveden u matičnoj zemlji, bez obzira na cijepni status ili preboljenje bolesti COVID-19. Podsjećamo, ova će mjera stupiti na snagu od ponedjeljka, kako bi se u Hrvatskoj izbjegao scenarij koji se dolaskom britanskih turista dogodio u Španjolskoj i Portugalu.

Interes britanskih turista za Hrvatskom raste, kompanije su u posljednjih nekoliko dana pokrenule više linija prema Zračnoj luci Dubrovnik, a do kraja mjeseca bit će ih još više. Donosimo popis linija iz Velike Britanije prema Dubrovniku. Svega tri su linije u prometu, no do kraja mjeseca bit će ih ukupno 7:

  • Bristol, od 21.07., srijedom i nedjeljom, EasyJet,

  • Edinburgh, od 24.07., utorkom i subotom, EasyJet,

  • London Stansted, od 25.07., četvrtkom i nedjeljom, Jet2,

  • Birmingham, od 29.07., četvrtkom i subotom, Jet2,

  • Manchester, od 29.07., četvrtkom i subotom, Jet2,

  • London Gatwick, povećanje s 1 na 3 tjedna leta, srijedom, petkom i subotom, EasyJet,

  • London Heathrow, prometuje svakodnevno, British Airways.

Potvrđene linije prema Dubrovniku

Radi se o daleko manjem broju linija i tjednih operacija iz Velike Britanije prema Dubrovniku nego što je to bilo u ljetnoj sezoni 2019. godine, što je naravno i očekivano. Ipak, s popuštanjem mjera u toj zemlji dolazi do povećanja rotacija na postojećim linijama, a uvode se i nove. Jet2 će obnoviti promet na tri linije, baš kao i britanski EasyJet. Baš kao i u ljeto 2019. British Airways prometuje između Londona i Dubrovnika, no sada prema Zračnoj luci Heathrow.

bottom of page