top of page

160 putnika na repatrijacijskom letu Croatia Airlinesa iz Londona

Croatia Airlines sinoć je (23.12.2020.) odradila repatrijacijski let na liniji Zagreb - London Heathrow - Zagreb.

Photo: Croatia Airlines

Croatia Airlines sinoć je repatrijacijskim letom iz Londona za Zagreb, u koordinaciji s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture te Hrvatskom agencijom za civilno zrakoplovstvo, vratila hrvatske državljane njihovim domovima.


Zrakoplov A320 (9A-CTK) sletio je sinoć u 20 sati i 1 minutu u zagrebačku zračnu luku, nakon sat i 45 minuta leta iz londonske zračne luke Heathrow. Na letu je bilo 160 putnika koji su ranije kupili karte, a kabinsko osoblje Croatia Airlinesa na letu je nosilo svu zaštitnu opremu, uključujući zaštitna odijela. Po dolasku u Zagreb putnicima koji nisu imali negativan nalaz testa na COVID-19 izrečena je mjera samoizolacije.

Photo: Croatia Airlines

Podsjećamo, nakon sumnje na novi soj koronavirusa u Velikoj Britaniji, gotovo su sve europske zemlje zabranile letove iz Velike Britanije, te općenito ulaz putnika iz ove zemlje kako bi se spriječilo potencijalno širenje virusa.


Croatia Airlines je u suradnji s nadležnim Ministarstvom i Hrvatskom agencijom za civilno zrakoplovstvo organizirala repatrijacijski let i tako ipak malom broju putnika omogućila povratak u Hrvatsku u vrijeme blagdana.

Photo: Croatia Airlines

Republika Hrvatska prvo je uvela zabranu od 48 sati na sve letove iz Velike Britanije, no novom je odlukom zabrana letova produžena do 31. prosinca ove godine, dakako, uz veliku vjerojatnost daljnjih restrikcija.

bottom of page