top of page

Štrajk najavljen u zračnoj luci Heathrow!

Kako javljaju brojni britanski i svjetski mediji stotine radnika u zračnoj luci Heathrow najavili su štrajk uoči početka Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru. Štrajk bi se prvenstveno trebao odraziti na redovne aktivnosti na terminalima 2, 3 i 4.

Photo: unsplash.com, Tomek Baginski

Oko 700 radnika je najavilo sudjelovanje u ovom štrajku koji bi trebao započeti 18. studenog te trajati sveukupno 3 dana. U štrajku planiraju sudjelovati zaposlenici u kompanijama Dnata i Menzies koji traže povećanje plaća i bolje uvjete rada.


Prema izjavama predstavnika sindikata štrajk bi posebno mogao uzrokovati poremećaje u redu letenja te kašnjenja i otkazivanja letova za putnike koji planiraju svoja putovanja na Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru.

Među aviokompanijama čiji bi letovi mogli biti pogođeni štrajkom su uz Qatar Airways i Singapore Airlines, Cathay Pacific i Emirates.


Poremećaji u redu letenja očekuju se i za putnike na linijama prema Sjedinjenim Američkim Državama na kojima se u tom periodu očekuje pojačan promet ususret Dana zahvalnosti.


Prema trenutnim izjavama predstavnika sindikata i kompanija Dnata i Menzies izgleda da će uistinu i dođi do štrajka, budući da se dogovor oko povećanja plaća i boljih uvjeta rada tek očekuje.

bottom of page